Het succesverhaal van Marjan: zo verloor ik echt kilo’s

Toen Marjans overgewicht te ernstig werd, was de maat vol: ze besloot om met Weight Watchers Online te vermageren en viel sinds 1 januari een ongelooflijke 30 kilo af.

Toen mijn moeder in 1965 röntgenfoto’s liet maken tijdens de zwangerschap zeiden de dokters al dat ik een stevige baby was: ze dachten zelfs eerst dat ik een jongen zou zijn! Ik woog namelijk bijna 5 kilogram en werd op school lang geplaagd vanwege mijn overgewicht, waardoor ik nog meer ging eten. Ook thuis werden er bij de koffie altijd koekjes gegeten, wat de situatie er natuurlijk niet op verbeterde.

marjan

Zwangerschapskilo’s

Toen ik zelf zwanger was kwam het gewicht er natuurlijk nog sneller bij, en dat probeerde ik te compenseren met allerlei diëten – hoewel ik die meestal niet lang volhield. Het gevolg: een écht jojo-effect. Het kwam zelfs zo ver dat ik in 2012 twee serieuze operaties moest ondergaan. Hierdoor kon ik echter nog minder actief zijn en dat maakte gewicht verliezen alleen maar moeilijker.

Een jaar na de operaties woog ik 97 kilogram en dat was voor mij teveel: ik besloot op 1 januari gezonder te gaan eten en zo op een natuurlijke manier gewicht te verliezen. Ik schreef me in voor Weight Watchers Online en ging daarbij regelmatig naar de fitness.

Weight Watchers Online

Ik dacht dat het moeilijk zou zijn voor mij om een dergelijk programma vol te houden, maar het ging eigenlijk verbazend goed: het puntensysteem was geen enkel probleem om te integreren in mijn levensstijl en ik viel dan ook ongeveer 700 gram per week af. Op de één of andere manier moet ik mijn gezin geïnspireerd hebben om gezonder te gaan leven, want mijn man is toen ook 8 kilogram afgevallen en iedereen genoot mee van de Weight Watchers recepten.

Het voordeel aan Weight Watchers Online is dat er een community ontstaan is, waardoor je steeds in contact kunt staan met mensen die in een gelijkaardige situatie zitten. Hierdoor kreeg ik veel steun en medeleven en daar ben ik iedereen ongelooflijk dankbaar voor! Sinds ik 30 kilogram ben afgevallen in iets minder dan een jaar kan ik zeggen dat ik de perfecte balans heb gevonden tussen bewegen, voeding en gewicht, waardoor ik stabiliteit heb gevonden. Dat maakt het niet enkel efficiënt en belonend, maar ook nog eens gemakkelijk vol te houden!

Marjan’s afvaltips

  • “Doe aan sport, maar kies wel iets waar je plezier aan hebt: zo houd je het veel langer vol en dat maakt gewicht verliezen alleen maar gemakkelijker!”
  • “Gesteund worden is enorm belangrijk, en daarom is de Weight Watchers Community er: zo kun je je ervaringen op het forum delen zodat je elkaar kunt inspireren en motiveren.”

Wat denkt u hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *