B&B en Privé-Wellness Eiland

Afvallen door ontspanning? Het kan!

In een natuurlijke omgeving aan de rand van Wetteren vindt u Eiland, een bed and breakfast en privé wellness. De B&B beschikt over drie luxe kamers in verschillende thema’s, er kan gekozen worden voor een Ko Chang, Texel of Key West kamer. Deze beschikken allemaal over een luxe ligbad en een boxspring, maar variëren in uitzicht en ander aanvullend aanbod.

Wellness

De bed and breakfast beschikt ook over een wellnessruimte die bestaat uit een sauna, infraroodcabine, jacuzzi en zwembad. Er zijn verschillende pakketten te bestellen om uw dagje ontspannen naar uw wensen vorm te geven. De faciliteiten in de wellness hebben allemaal zo hun voordelen om u te helpen relaxen.

Wellness voordelen

Wellness faciliteiten helpen u niet alleen met ontspannen, maar hebben nog veel meer (lichamelijke) voordelen. Een infraroodcabine is erg goed voor uw spieren en gewrichten, de warmte die deze cabine produceert kan goed in uw huid doordringen en verwarmt zo uw spieren beter dan een sauna. Het heeft hierdoor een helende werking. Tevens wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. De aderen worden verwijd en zorgen zo voor een grondige reiniging van uw huid en lichaam, uw huid zal een stuk zachter aanvoelen na een sessie in de infraroodcabine.

Een sauna helpt ook met het wegspoelen van gifstoffen door middel van zweten, dit zal zorgen voor een gezondere huid en mooier haar. Daarbij zorgt het voor sneller spierherstel na een work-out en verbetert het uw nachtrust door de aanmaak van endorfines. Uw bloeddruk wordt lager waardoor u zich rustiger zult voelen.

De jacuzzi zal u helpen ontspannen door middel van massagetechnieken. Het warme water zorgt ervoor dat u gifstoffen verliest door middel van zweten. De warmte doet ook hier uw bloed sneller stromen waardoor uw spieren afvalstoffen sneller kunnen afgeven, dit zorgt voor een vermindering van spierpijn. Een jacuzzi verbetert niet alleen uw lichamelijke gesteldheid, het is bewezen dat een warm bad u mentaal scherper, alerter en frisser maakt. Door de warmte kunt u uw hoofd leegmaken waardoor u er beter gewapend tegen stress weer uitkomt.

Zwemmen geeft ondanks de lichamelijke inspanning toch een gevoel van ontspanning. Door het water zult u zich gewichtloos voelen, dit leidt tot minder stress. Tijdens het zwemmen maakt u serotonine aan, dit hormoon verbetert uw stemming en uw zelfvertrouwen. Zwemmen levert hierdoor meer energie op dan dat de lichamelijke inspanning u kost.

Afvallen door niks te doen?

Door de warmte in de wellness faciliteiten zal u meer transpireren, wat zal leiden tot meer energiegebruik en een hogere calorieverbranding. Daarbij gaat uw hartslag na zo’n 10 à 20 minuten met 50 – 75% omhoog, de belasting van het hart is dan vergelijkbaar met deze tijdens een stevige wandeling en zal dan ook uw metabolisme versnellen. Tijdens uw dagje ontspannen kunt u dus zelfs gewicht verliezen. Naast het verbranden van calorieën verbetert u ook uw weerstand en leert uw lichaam beter om te gaan met temperatuurwisselingen. De endorfines die vrijkomen zullen u een gevoel van geluk en voldoening geven.

Een dagje wellness heeft vele voordelen, u zult ontspannen, gezonder en gelukkiger naar buiten lopen.

Wat denkt u hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *