4 normale redenen waarom je buik opgeblazen is

 

Je eet te veel groenten
Als je buik iets dikker is dan normaal, panikeer dan niet. Tenzij het geassocieerd wordt met gewichtsverlies, misselijkheid, of overgeven is een opgeblazen gevoel heel normaal en moet je je geen zorgen maken. Het zijn vaak voedzame producten die schuldig zijn aan die extra lucht in je buik. Als je bonen, spruitjes, sla, abrikozen of wortels gegeten hebt, kan het zijn dat je buik wat dikker is dan normaal. Voedsel dat veel lactose bevat of veel vezels kan de lucht ui je buik halen.

Bubbels
Champagne, frisdrank en bruiswater zijn drie verschillende drankjes, maar het koolzuurzout in een bruisend drankje heeft hetzelfde effect op je buik. Bubbels vergroten in je darmen waardoor je een dikkere buik krijgt. Als je last hebt van een opgeblazen gevoel is het beter om plat water te drinken.

Fruitsmoothies
Zoet, verfrissend, dorstlessen… en opgeblazen? Bepaalde fruitsoorten zoals watermeloen, appels, peren en mango’s bevatten veel fructose t.o.v. glucose waardoor je last krijgt van gasopstapelingen en een opgeblazen gevoel. Als jij jezelf hierin herkent, kies dan voor fruitsoorten met een beter evenwicht tussen glucose en fructose zoals bananen en bosbessen.

Constipatie
Als het allemaal niet zo goed werkt daar beneden, is het logisch dat je buik dit ook voelt. Pas je voedselpatroon aan, blijf gehydrateerd en blijf ook sporten. Als je rugpijn hebt, is het beter om een afspraak te maken met je dokter om er zeker van te zijn dat er geen andere factoren een rol spelen.

Wat denkt u hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *